ULEIURI
ULEIURI SINTETICE
ULEIURI SEMISINTETICE
ULEIURI MINERALE
ULEIURI PT.MOTOCICLETE
ULEIURI TRANSMISIE
STERGATOARE PARBRIZ
PRODUCATORI
INFORMATII
ALTE LINKURI
CONFIDENTIALITATE
CE ULEI SA CUMPARATI
RECOMANDA SITE
CLASIFICARE API/SAE

Clasificare API

  sursa curs: curs-valutar-bnr.ro  

 

Publicitate on-line gratis
DIN CE ESTE COMPUS UN ULEI
 • Orice ulei de motor se produce din dou─â componente. Exist─â un fluid de baz─â si un aditiv adi┼úional. Fluidul de baz─â compune de obicei masa uleiului. Aditivi chimici sunt apoi ad─âuga┼úi pentru a ├«mbun─ât─â┼úi calit─â┼úile pozitive ale fluidului de baz─â si pentru a anihila orice calit─â┼úi negative care pot ap─ârea.
 • Exist─â dou─â tipuri de fluide de baz─â, pe baz─â de petrol ┼či sintetice. Cel pe baz─â de petrol este o form─â purificat─â a petrolului brut si a fost folosit ca fluid de baz─â de fabrican┼úii de ulei de automobile ├«nc─â de c├ónd au fost produse uleiurile de motor.
 • Fluidele de baz─â pe baz─â de petrol pot fi trecute printr-un proces de super-rafinare numit ÔÇťhydrocrackingÔÇŁ. ├Än unele cazuri, ca ├«n cazul unui ulei sintetic de marc─â, aceste fluide de baz─â pot fi chiar clasificate ┼či v─ândute ca uleiuri sintetice. Este legal pentru fabrican┼úii de uleiuri s─â clasifice aceste uleiuri drept sintetice.
 • Fluidele de baz─â sintetice fabricate astfel vor fi mai bune dec├ót cele similare pe baz─â de petrol, ├«mbun─ât─â┼úind performan┼úele lor la temperaturi joase ┼či ridicate, ├«mbun─ât─â┼úind stabilitatea termal─â ┼či cea oxidativ─â, m─ârind caracteristicile de fric┼úiune ┼či lungind via┼úa uleiului.
 • Fluidele de baz─â din uleiuri rezist─â la o gam─â variat─â de temperatur─â unde vor avea o fluiditate adecvat─â. Cu c├ót aceast─â gam─â e mai mare, cu at├ót mai bine.Pornirea motorului la temperaturi sc─âzute necesit─â un ulei care va avea o fluiditate bun─â la temperaturi sc─âzute. Cu c├ót cresc temperaturile motoarelor mici din ziua de azi, cu at├ót motorul de tura┼úie mai mare necesit─â un ulei care va avea performan┼úe bune ├«n condi┼úii de temperatur─â ridicat─â
 •  
  BIBLIA ULEIURILOR DE MOTOR (CITATE)
  COMPARATIA DINTRE ULEIURILE MINERALE SI CELE SINTETICE
  DESPRE ULEIURILE DE MOTOCICLETA
  DIN CE ESTE COMPUS UN ULEI
  LEGENDA
  RECOMANDARI SPECIALE PENTRU O FILTRARE EFICIENTA A ULEIULUI
  SPECIFICATII ULEIURI PTR. MOTOARE DIESEL
  SPECIFICATII ULEIURI PTR. MOTOARE PE BENZINA
  VASCOZITATEA ULEIULUI DE MOTOR
   
   
  masiniamericane
  You need Flash player 8+ and JavaScript enabled to view this video.
  You need Flash player 8+ and JavaScript enabled to view this video.

   © 2006-2008   web hosting : Web Hotel   web design : Dezibel Media