ULEIURI
ULEIURI SINTETICE
ULEIURI SEMISINTETICE
ULEIURI MINERALE
ULEIURI PT.MOTOCICLETE
ULEIURI TRANSMISIE
STERGATOARE PARBRIZ
PRODUCATORI
INFORMATII
ALTE LINKURI
CONFIDENTIALITATE
CE ULEI SA CUMPARATI
RECOMANDA SITE
CLASIFICARE API/SAE

Clasificare API

  sursa curs: curs-valutar-bnr.ro  

 

Publicitate on-line gratis
VASCOZITATEA ULEIULUI DE MOTOR
 • C├ónd vorbim despre propriet─â┼úile uleiului de motor,v├óscozitatea are o foarte mare importan┼ú─â.Din p─âcate, este ┼či o parte ne├«n┼úeleas─â a acestor propriet─â┼úi.V├óscozitatea unui ulei se refer─â la rezisten┼úa sa relativ─â la curgere, la diferite temperaturi.Cum am men┼úionat mai devreme, un ulei trebuie, nu numai s─â fie suficient de ÔÇťsub┼úireÔÇŁ ca s─â curg─â bine la temperaturi joase, dar s─â ┼či r─âm├ón─â suficient de ÔÇťgrosÔÇŁ ca s─â men┼úin─â o protec┼úie adecvat─â la temperaturi ├«nalte.
 • ├Än mod ideal, uleiul ├«┼či va mentine o v├«scozitate consistent─â ├«ntr-o gam─â foarte larg─â a temperaturilor. Indexul de v├óscozitate al unui ulei este o m─âsur─â a tendin┼úei lui de a-┼či schimba v├óscozitatea odat─â cu schimbarea temperaturii. Cu c├ót indexul v─âscozit─âtii (VI) este mai mare, cu at├ót mai consistent─â va fi v├óscozitatea la schimb─ârile de temperatur─â.
 • Uleiurile monograd, cum ar fi cele de grad 30, sunt concepute pentru aplica┼úii la temperaturi ├«nalte.De exemplu, ve┼úi constata c─â majoritatea ma┼činilor de tuns iarba, ca ┼či minitractoarele de curte, mai vechi, necesit─â direct un ulei de grad 30(SAE 30).Aceasta se ├«nt├ómpl─â deoarece presupunem c─â ele vor fi folosite ├«n special ├«n timpul lunilor toride ale verii.
 • Uleiurile multi-v├óscoase (multi-grad), cum ar fi 0w30, 5w30, 10w40 ┼či a┼ča mai departe, sunt uleiuri produse pentru aplica┼úii unde schimb─ârile de temperatur─â pot fi semnificative.De exemplu, uleiurile multi-v├óscoase pot fi folosite ├«n climatul nordului Statelor Unite, unde temperaturile pot fi de -29┬░C iarna, p├ón─â la +35┬░C ├«n timpul verii.
 • Deci, nu e necesar─â o presiune redusa ┼×I o v├«scozitate mare a fluidului de baz─â care poate fi folosit c├ónd ├«ntrune┼čte condi┼úiile de pompare tip W. Cu alte cuvinte, este posibil s─â ├«ntruneasc─â condi┼úiile 5W cu un fluid de baz─â sintetic, care va fi clasificat de categoria 25 sau 30 la 100┬░ C.Pornind de la aceasta,cu putin aditiv de ├«mbun─ât─â┼úire sau nu, uleiul va trebui s─â satisfac─â categoria 30 de clasificare, dar ┼či cea de 5W.
 •  
  BIBLIA ULEIURILOR DE MOTOR (CITATE)
  COMPARATIA DINTRE ULEIURILE MINERALE SI CELE SINTETICE
  DESPRE ULEIURILE DE MOTOCICLETA
  DIN CE ESTE COMPUS UN ULEI
  LEGENDA
  RECOMANDARI SPECIALE PENTRU O FILTRARE EFICIENTA A ULEIULUI
  SPECIFICATII ULEIURI PTR. MOTOARE DIESEL
  SPECIFICATII ULEIURI PTR. MOTOARE PE BENZINA
  VASCOZITATEA ULEIULUI DE MOTOR
   
   
  masiniamericane
  You need Flash player 8+ and JavaScript enabled to view this video.
  You need Flash player 8+ and JavaScript enabled to view this video.

   © 2006-2008   web hosting : Web Hotel   web design : Dezibel Media