ULEIURI
ULEIURI SINTETICE
ULEIURI SEMISINTETICE
ULEIURI MINERALE
ULEIURI PT.MOTOCICLETE
ULEIURI TRANSMISIE
STERGATOARE PARBRIZ
PRODUCATORI
INFORMATII
ALTE LINKURI
CONFIDENTIALITATE
CE ULEI SA CUMPARATI
RECOMANDA SITE
CLASIFICARE API/SAE

Clasificare API

  sursa curs: curs-valutar-bnr.ro  

 

Publicitate on-line gratis
COMPARATIA DINTRE ULEIURILE MINERALE SI CELE SINTETICE
  • Uleiul este lichidul vital al motorului maÅŸinii dumneavoastră. Fără ulei de motor, este puÅ£in probabil ca oricare din vehiculele dumneavoastră să ajungă la capătul străzii, în fiecare dimineaţă. De câteva zeci de ani, uleiurile convenÅ£ionale pe bază de petrol au asigurat o protecÅ£ie adecvată pentru toate vehiculele noastre. ObservaÅ£i că, aici cuvântul cheie este adecvat. ÃŽn principal, uleiurile pe bază de petrol, au fost suficient de bune (adecvate) pentru a proteja motoarele noastre de distrugere. Dacă schimbaÅ£i uleiul suficient de des, puteÅ£i fi aproape siguri că maÅŸina dumneavoastră va rezista 160.000,până la 240.000Km, fără o problemă serioasă la motor, poate chiar mai mult.
  • Unele din substanÅ£ele chimice care compun un ulei convenÅ£ional pe bază de petrol, se pot descompune, chiar la temperaturi normale pentru gama de temperaturi la care funcÅ£ionează motoarele dumneavoastră. Altele, se vor descompune, la aceste temperaturi relativ mici, doar în prezenÅ£a oxigenului. Dar, aceasta se va întâmpla oricum, mai ales de cănd oxigenul este un contaminant prezent în lichidul de bază al uleiului pe bază de petrol. Ca rezultat al acestui lucru, uleiurile petrolifere nu vor circula prompt prin sistemul de ungere al motorului dumneavoastră, la temperaturi scăzute. Astfel, unele părÅ£i ale motorului pot rămâne neprotejate câteva minute după pornirea motorului. Desigur, o uzură semnificativă poate apărea în tot acest timp.
  • Uleiurile sintetice sunt mai tolerante la căldură extremă decât cele petrolifere. Când temperatura începe să crească în interiorul motorului, uleiurile petrolifere încep repede să se ardă. Ele se volatilizează. Cu alte cuvinte, moleculele uÅŸoare din uleiurile petrolifere se transformă în gaz ÅŸi ceea ce rămâne, sunt moleculele mari de ulei petrolifer, care sunt mai greu de pompat
  • Uleiul sintetic poate fi folosit în siguranţă, cu intervale de schimbare mai lungi decât la uleiurile convenÅ£ionale. De fapt, uleiurile sintetice Amsoil ÅŸi NEO au fost garantate pentru 40.000 Km sau 1 an încă de la începutul anilor 70. Deasemenea, uleiul Red Line are un interval lung de schimbare,de la 16.000 Km până la 29.000 Km, de foarte mulÅ£i ani. Uleiul Mobil 1 a avut 40.000 Km, în anii 70, pe care producătorii au anulat-o, dar acum lucrează la altă perioadă de schimbare extinsă. Chiar ÅŸi alte companii mai vând uleiuri cu perioadă de schimbare extinsă.
  • ÃŽn general, viaÅ£a unui vehicul depinde de viaÅ£a motorului său. Unul din principalii factori care afectează viaÅ£a unui motor, este uzura pieselor ÅŸi/sau calarea, care este adesea rezultatul operării la temperaturi ridicate. Structura moleculară omogenă ÅŸi uniformă a uleiurilor sintetice conferă acestora un coeficient de fricÅ£iune mult mai mic (moleculele alunecă mult mai uÅŸor una peste alta cauzând astfel o fricÅ£iune mult mai mică) decât la cele minerale.
  • Uleiurile de motor minerale au o slabă rezistenţă a peliculei, faţă de cele sintetice. Cum a mai fost menÅ£ionat anterior, rezistenÅ£a peliculei unui lubrifiant se referă la abilitatea sa de a menÅ£ine o peliculă între două componente de motor, când se aplică asupra lor o presiune si o temperatură extremă.
  • Uleiurile sintetice vor avea în general, o rezistenţă a peliculei de la 500% până la 1000% mai mare decât uleiurile minerale cu o văscozitate comparabilă. De fapt, credeÅ£i sau nu, chiar dacă uleiurile mai consistente au o rezistenţă a peliculei mai mare decât cele mai puÅ£in consistente, un ulei tip 0w30 sau 5w20 va avea, probabil, o rezistenţă mai mare a peliculei decât un ulei tip 15w40 sau 20w50 pe bază de petrol.
  • Uleiurile sintetice ÅŸi alÅ£i lubrifianÅ£i nu conÅ£in parafină sau alte grăsimi, care îngroaşă dramatic uleiurile minerale, pe timp de vreme rece. Ca urmare, ele tind să lucreze mult mai bine în timpul pornirii la temperaturi scăzute si încep să lubrifice motorul aproape imediat.
  •  
    BIBLIA ULEIURILOR DE MOTOR (CITATE)
    COMPARATIA DINTRE ULEIURILE MINERALE SI CELE SINTETICE
    DESPRE ULEIURILE DE MOTOCICLETA
    DIN CE ESTE COMPUS UN ULEI
    LEGENDA
    RECOMANDARI SPECIALE PENTRU O FILTRARE EFICIENTA A ULEIULUI
    SPECIFICATII ULEIURI PTR. MOTOARE DIESEL
    SPECIFICATII ULEIURI PTR. MOTOARE PE BENZINA
    VASCOZITATEA ULEIULUI DE MOTOR
     
     
    masiniamericane
    You need Flash player 8+ and JavaScript enabled to view this video.
    You need Flash player 8+ and JavaScript enabled to view this video.

     © 2006-2008   web hosting : Web Hotel   web design : Dezibel Media