ULEIURI
ULEIURI SINTETICE
ULEIURI SEMISINTETICE
ULEIURI MINERALE
ULEIURI PT.MOTOCICLETE
ULEIURI TRANSMISIE
STERGATOARE PARBRIZ
PRODUCATORI
INFORMATII
ALTE LINKURI
CONFIDENTIALITATE
CE ULEI SA CUMPARATI
RECOMANDA SITE
CLASIFICARE API/SAE

Clasificare API

  sursa curs: curs-valutar-bnr.ro  

 

Publicitate on-line gratis
COMPARATIA DINTRE ULEIURILE MINERALE SI CELE SINTETICE
 • Uleiul este lichidul vital al motorului ma┼činii dumneavoastr─â. F─âr─â ulei de motor, este pu┼úin probabil ca oricare din vehiculele dumneavoastr─â s─â ajung─â la cap─âtul str─âzii, ├«n fiecare diminea┼ú─â. De c├óteva zeci de ani, uleiurile conven┼úionale pe baz─â de petrol au asigurat o protec┼úie adecvat─â pentru toate vehiculele noastre. Observa┼úi c─â, aici cuv├óntul cheie este adecvat. ├Än principal, uleiurile pe baz─â de petrol, au fost suficient de bune (adecvate) pentru a proteja motoarele noastre de distrugere. Dac─â schimba┼úi uleiul suficient de des, pute┼úi fi aproape siguri c─â ma┼čina dumneavoastr─â va rezista 160.000,p├ón─â la 240.000Km, f─âr─â o problem─â serioas─â la motor, poate chiar mai mult.
 • Unele din substan┼úele chimice care compun un ulei conven┼úional pe baz─â de petrol, se pot descompune, chiar la temperaturi normale pentru gama de temperaturi la care func┼úioneaz─â motoarele dumneavoastr─â. Altele, se vor descompune, la aceste temperaturi relativ mici, doar ├«n prezen┼úa oxigenului. Dar, aceasta se va ├«nt├ómpla oricum, mai ales de c─ând oxigenul este un contaminant prezent ├«n lichidul de baz─â al uleiului pe baz─â de petrol. Ca rezultat al acestui lucru, uleiurile petrolifere nu vor circula prompt prin sistemul de ungere al motorului dumneavoastr─â, la temperaturi sc─âzute. Astfel, unele p─âr┼úi ale motorului pot r─âm├óne neprotejate c├óteva minute dup─â pornirea motorului. Desigur, o uzur─â semnificativ─â poate ap─ârea ├«n tot acest timp.
 • Uleiurile sintetice sunt mai tolerante la c─âldur─â extrem─â dec├ót cele petrolifere. C├ónd temperatura ├«ncepe s─â creasc─â ├«n interiorul motorului, uleiurile petrolifere ├«ncep repede s─â se ard─â. Ele se volatilizeaz─â. Cu alte cuvinte, moleculele u┼čoare din uleiurile petrolifere se transform─â ├«n gaz ┼či ceea ce r─âm├óne, sunt moleculele mari de ulei petrolifer, care sunt mai greu de pompat
 • Uleiul sintetic poate fi folosit ├«n siguran┼ú─â, cu intervale de schimbare mai lungi dec├ót la uleiurile conven┼úionale. De fapt, uleiurile sintetice Amsoil ┼či NEO au fost garantate pentru 40.000 Km sau 1 an ├«nc─â de la ├«nceputul anilor 70. Deasemenea, uleiul Red Line are un interval lung de schimbare,de la 16.000 Km p├ón─â la 29.000 Km, de foarte mul┼úi ani. Uleiul Mobil 1 a avut 40.000 Km, ├«n anii 70, pe care produc─âtorii au anulat-o, dar acum lucreaz─â la alt─â perioad─â de schimbare extins─â. Chiar ┼či alte companii mai v├ónd uleiuri cu perioad─â de schimbare extins─â.
 • ├Än general, via┼úa unui vehicul depinde de via┼úa motorului s─âu. Unul din principalii factori care afecteaz─â via┼úa unui motor, este uzura pieselor ┼či/sau calarea, care este adesea rezultatul oper─ârii la temperaturi ridicate. Structura molecular─â omogen─â ┼či uniform─â a uleiurilor sintetice confer─â acestora un coeficient de fric┼úiune mult mai mic (moleculele alunec─â mult mai u┼čor una peste alta cauz├ónd astfel o fric┼úiune mult mai mic─â) dec├ót la cele minerale.
 • Uleiurile de motor minerale au o slab─â rezisten┼ú─â a peliculei, fa┼ú─â de cele sintetice. Cum a mai fost men┼úionat anterior, rezisten┼úa peliculei unui lubrifiant se refer─â la abilitatea sa de a men┼úine o pelicul─â ├«ntre dou─â componente de motor, c├ónd se aplic─â asupra lor o presiune si o temperatur─â extrem─â.
 • Uleiurile sintetice vor avea ├«n general, o rezisten┼ú─â a peliculei de la 500% p├ón─â la 1000% mai mare dec├ót uleiurile minerale cu o v─âscozitate comparabil─â. De fapt, crede┼úi sau nu, chiar dac─â uleiurile mai consistente au o rezisten┼ú─â a peliculei mai mare dec├ót cele mai pu┼úin consistente, un ulei tip 0w30 sau 5w20 va avea, probabil, o rezisten┼ú─â mai mare a peliculei dec├ót un ulei tip 15w40 sau 20w50 pe baz─â de petrol.
 • Uleiurile sintetice ┼či al┼úi lubrifian┼úi nu con┼úin parafin─â sau alte gr─âsimi, care ├«ngroa┼č─â dramatic uleiurile minerale, pe timp de vreme rece. Ca urmare, ele tind s─â lucreze mult mai bine ├«n timpul pornirii la temperaturi sc─âzute si ├«ncep s─â lubrifice motorul aproape imediat.
 •  
  BIBLIA ULEIURILOR DE MOTOR (CITATE)
  COMPARATIA DINTRE ULEIURILE MINERALE SI CELE SINTETICE
  DESPRE ULEIURILE DE MOTOCICLETA
  DIN CE ESTE COMPUS UN ULEI
  LEGENDA
  RECOMANDARI SPECIALE PENTRU O FILTRARE EFICIENTA A ULEIULUI
  SPECIFICATII ULEIURI PTR. MOTOARE DIESEL
  SPECIFICATII ULEIURI PTR. MOTOARE PE BENZINA
  VASCOZITATEA ULEIULUI DE MOTOR
   
   
  masiniamericane
  You need Flash player 8+ and JavaScript enabled to view this video.
  You need Flash player 8+ and JavaScript enabled to view this video.

   © 2006-2008   web hosting : Web Hotel   web design : Dezibel Media