ULEIURI
ULEIURI SINTETICE
ULEIURI SEMISINTETICE
ULEIURI MINERALE
ULEIURI PT.MOTOCICLETE
ULEIURI TRANSMISIE
STERGATOARE PARBRIZ
PRODUCATORI
INFORMATII
ALTE LINKURI
CONFIDENTIALITATE
CE ULEI SA CUMPARATI
RECOMANDA SITE
CLASIFICARE API/SAE

Clasificare API

  sursa curs: curs-valutar-bnr.ro  

 

Publicitate on-line gratis
DESPRE ULEIURILE DE MOTOCICLETA
 • Lichidul de baz─â sintetic din care sunt produse uleiurile sintetice are punctul de aprindere la temperatur─â mult mai ridicat─â dec├ót la uleiul mineral.Pe scurt, punctul de aprindere al unui ulei este punctul ├«n care el ├«ncepe s─â se vaporizeze. Cu c├ót acesta e mai mare, cu at├ót uleiul va rezista mai bine la temperaturi ├«nalte. ├Än plus, deoarece uleiurile sintetice sunt formate din particule de m─ârime uniform─â, ele au o ÔÇťfric┼úiune intern─âÔÇŁ mai mic─â dec├ót cele minerale (care sunt formate din particule de m─ârimi foarte diferite). Acest lucru mic┼čoreaz─â temperatura uleiului, ├«mbun─ât─â┼úind astfel propriet─â┼úile de r─âcire ale uleiului. Desigur, rezultatul final va fi un motor cu temperatur─â mai mic─â de func┼úionare. ├Än al doilea r├ónd, uleiurile sintetice nu cauzeaz─â ÔÇťefectul de p─âtur─âÔÇŁ pe care uleiurile minerale ├«l au. Deoarece uleiurile minerale sunt formate din particule de m─ârimi diferite, cele foarte mici tind s─â circule liber prin centrul curentului de ulei iar particulele mari tind s─â fie ├«mpinse spre exteriorul curentului de ulei-chiar l├óng─â componentele motorului. O mare parte a acestor particule mari, r─âm├ón acolo ┼či nu mai distribuie c─âldura de la componentele motorului, ├«napoi la ulei.
 • Se ┼čtie c─â uleiurile minerale las─â ├«n urm─â m├ól, gr─âsimi ┼či alte depozite, dar cele sintetice nu. Lichidul de baz─â, pe baz─â de petrol, con┼úine multe impurit─â┼úi direct din fabrica┼úie. Asta se ├«nt├ómpl─â deoarece uleiul mineral este un produs rafinat. Procesul de rafinare trebuie s─â elimine impurit─â┼úile. Totu┼či, nici o rafinare nu este 100% complet─â, ┼či pentru a atinge un nivel de rafinare at├ót de mare, uleiul devine foarte scump. Rezultatul final este un lichid de baz─â ÔÇ×destul de curatÔÇŁ. Cu toate acestea, un num─âr de impurit─â┼úi sunt ├«nc─â prezente in uleiul mineral.
 • Pe scurt, ├«ntre uleiurile sintetice ┼či cele minerale pentru motociclete, totul se reduce la urm─âtoarele. Dac─â nu sunte┼úi preg─âti┼úi s─â folosi┼úi intens motocicleta dumneavoastr─â, timp de c─â┼úiva ani, uleiul mineral va fi bun. Totu┼či, dac─â inten┼úiona┼úi s─â p─âstra┼úi motocicleta pentru o lung─â perioad─â cu acelea┼či caracteristici de performan┼ú─â, atunci, cu siguran┼ú─â ve┼úi alege uleiul sintetic. Dar, numai un ulei sintetic de calitate poate garanta o performan┼ú─â si o protec┼úie adecvat─â. Uleiurile minerale, pur ┼či simplu, nu vor face fa┼ú─â ├«n aceast─â situa┼úie.
 • Produc─âtorii de motociclete au g─âsit o cale foarte istea┼ú─â de a evita noile standarde API (care sunt mai stricte), ca s─â-┼či v├ónd─â uleiul ÔÇ×specific pentru motocicleteÔÇŁ, drept lubrifiant tip premium. Majoritatea uleiurilor specifice pentru motociclete nu au fost testate la noile standarde API, ├«n ultimii 10 ani. Ele sunt, ├«nc─â de tip SF sau SG, care, dup─â cum recomand─â produc─âtorii ┼či v├ónz─âtorii de motociclete, sunt mai bune. De multe ori, ei vor ajunge s─â v─â anuleze garan┼úia motocicletei, dac─â folosi┼úi un ulei tip SH sau SJ.
 •  
  BIBLIA ULEIURILOR DE MOTOR (CITATE)
  COMPARATIA DINTRE ULEIURILE MINERALE SI CELE SINTETICE
  DESPRE ULEIURILE DE MOTOCICLETA
  DIN CE ESTE COMPUS UN ULEI
  LEGENDA
  RECOMANDARI SPECIALE PENTRU O FILTRARE EFICIENTA A ULEIULUI
  SPECIFICATII ULEIURI PTR. MOTOARE DIESEL
  SPECIFICATII ULEIURI PTR. MOTOARE PE BENZINA
  VASCOZITATEA ULEIULUI DE MOTOR
   
   
  masiniamericane
  You need Flash player 8+ and JavaScript enabled to view this video.
  You need Flash player 8+ and JavaScript enabled to view this video.

   © 2006-2008   web hosting : Web Hotel   web design : Dezibel Media